« Back to professionals

Olen Rami Saarikorpi, 360-panoraamamedian tuottaja ja kuvauskonsultti. Yritykseni on 360Finland Oy jota pyöritän kuvaaja kollegan Sami Vuomajoen kanssa. Toimistomme sijaitsee Itä-Suomessa. Täältä käsin käymme kuvaamassa, opettamassa ja luennoimassa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Pääasiallisesti teemme yrityksille 360-esittelykokonaisuuksia, sekä autamme yrityksiä saamaan näkyvyyttä ja asiakkaita. Yksi julkaisukanavamme on tällä hetkellä yrityksien Googlen My Business-palvelu. Googlen palveluihin ladattuja 360-panoraamojamme katsotaan yli 12 miljoonaa kertaa vuodessa. 360panorama.fi on oma sivustoni ja teen yhteistyötä lukuisien mainostoimistojen, kuvaajien ja mediaalan ihmisten kanssa.

360-kuvausta olen tehnyt ja opiskellut vuodesta 1996 lähtien, aihetta olen opettanut 2008 vuodesta saakka.

Olen mukana monissa erilaisissa AR- ja VR- projekteissa. Valokuvaaja Kenneth Lehtisen kanssa kirjoitimme kirjan “Näyttävä panoraamakuvaus”. Olen ollut mukana kehittämässä valokuvaajien käyttöön sopivaa valokuvausmastoa Exel Oyj:n ja PKAMK:n muovipuolen insinööriopiskelijoiden kanssa. Kuviani on valittu lukuisia kertoja maailman parhaiden 360-panoraamakuvien joukkoon, ja julkaistu monissa maailmanlaajuisissa medioissa ja verkkojulkaisuissa.

Olen kuvannut kansainvälisille organisaatioille yritys- ja tapahtumakuvauksia. World Rally Championship-organisaatiolle ja RedBull:lle olen kuvannut MM-rallia Ranskassa, Englannissa ja Suomessa. Valotaiteilija Kari Kolan Valoparta-yritykselle olen kuvannut monissa eri maissa massiivisia valoinstallaatioita. Valoparran projekteissa olen ollut mukana myös rakentamassa kokonaisuuksia sekä tehnyt valaisu-mallinnuksia. McDonald’s:lle olen kuvannut Suomessa ja Britteinsaarilla vuodesta 2010 lähtien. Välillä kuvaukset ovat vieneet minut Portugalin +35-asteesta Saanatunturin -35-asteeseen.

Tässä lyhyesti tarinaa siitä, mitä tähän mennessä olen tehnyt. Monet edellä mainitusta projekteista ovat edelleen aktiivisia ja uusia kuvauskohteita ja ideoita syntyy koko ajan. Jos mieleesi tulee kysymyksiä, ota yhteyttä ja kerron mielelläni lisää. Blogilla voit tutustua paremmin töihini.

Contact information

rami.saarikorpi@sci.fi